fbpx

AJOKORTTIKUVA

AJOKORTISSA KÄYTETÄÄN PASSIKUVAA

Ajokortti on voimassa kaksi, viisi tai 15 vuotta riippuen iästäsi ja ajokorttiluokistasi. Kaikki ennen 19.1.2013 myönnetyt ajokortit ovat voimassa enintään vuoteen 2033 asti. Uutta ajokorttia haetaan Traficomilta.

MILLAINEN KUVA TARVITAAN AJOKORTTIIN?

Ajokorttiin käy samanlainen kuva kuin suomalaiseen passiin ja henkilökorttiin. Jos sinulla on voimassaoleva passi tai henkilökortti, sinun ei tarvitse hankkia erikseen uusia kuvia ajokorttia varten.

Jos kuitenkin tarvitset uudet kuvat, ajokorttia varten tulee hankkia paperiset passikuvat. Passikuvia tarvitaan hakemukseen kaksi kappaletta. Ajokorttia uudistaessasi et voi käyttää sähköistä kuvatunnusta. 

MILLAINEN KUVA TARVITAAN KANSAINVÄLISEEN AJOKORTTIIN?

Myös kansainväliseen ajokorttiin (International Driving Permit, IDP) käy samanlainen kuva kuin suomalaiseen passiin ja henkilökorttiin. Saatat tarvita kansainvälistä ajokorttia matkustaessasi EU:n ulkopuolella.

Kansainvälistä ajokorttia haetaan Autoliitolta. Korttia voi hakea Autoliiton sovelluksen kautta, postitse tai asioimalla Autoliiton toimistolla Helsingissä. Jos haet korttia sovelluksen kautta, joudut käyttämään sovelluksen kautta puhelimella otettua kuvaa, jolle on asetettu tarkat kriteerit. Et siis voi käyttää laadukasta studiokuvaa tällöin kortissa. Voit kuitenkin tulla meille ja otamme sinusta puhelimellasi kuvan taustakangastamme vasten oikeasta kulmasta sähköisen kuvan hintaan. 

Jos haet kansainvälistä ajokorttia postitse tai käymällä Autoliiton toimistolla, voit käyttää virallista paperista passikuvaa. Tarvitset hakemukseen yhden paperisen passikuvan. Kuvan tulee olla enintään kuusi kuukautta vanha.

Kansainvälistä ajokorttia hakiessasi et voi käyttää poliisin sähköistä kuvatunnusta. Kansainväliseen ajokorttiin ei riitä myöskään voimassaolevassa passissa tai henkilökortissa oleva kuva.

z

HUOM!

Ajokorttia uusiessa ei voi käyttää poliisin sähköistä kuvatunnusta.

TIESITKÖ!

Paperinen Suomen passikuva käy sekä suomalaiseen että kansainväliseen ajokorttiin!

TIESITKÖ!

Ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus, ja kelpaa siksi vain rajoitetusti henkilöllisyyden todistamiseen

USEIN KYSYTTYÄ AJOKORTTIKUVASTA

Voiko passikuvaa käyttää ajokortissa?

Kyllä! Ajokorttia hakiessa tai uudistaessa voi käyttää paperista Suomen passikuvaa. Jos sinulla on voimassaoleva passi tai henkilökortti, sinun ei tarvitse hakea uutta kuvaa, vaan passissa tai henkilökortissa olevaa passikuvaa voidaan käyttää automaattisesti ajokorttiisi.

Tarvitseeko ajokorttiin uuden kuvan?

Kyllä, jos sinulla ei ole voimassa olevaa passia tai henkilökorttia tai olet tyytymätön voimassa olevassa passissa tai henkilökortissa olevaan kuvaan.  Ajokorttiin kelpaa paperinen Suomen passikuva.

Jos sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti, et tarvitse uutta kuvaa ajokorttiin.

Miten vanha valokuva käy ajokorttiin?

Ajokorttikuvan ei tarvitse olla yhtä uusi kuin passia varten otetun kuvan. Ajokortissa voidaan käyttää voimassa olevassa passissa tai henkilökortissa olevaa kuvaa, joten kuva voi olla vanhempi kuin kuusi kuukautta, joka on tyypillinen passikuvan vaatimus. Jos käytät ajokorttia hakiessasi paperikuvia, suosittelemme käyttämään korkeintaan kuusi kuukautta vanhoja kuvia.

Saako ajokortin kuvassa olla silmälasit?

Saa, kunhan lasien sangat eivät peitä kasvojesi piirteitä tai silmiäsi. Suosittelemme aina ottamaan kuvat ilman silmälaseja, sillä varsinkin paksusankaiset lasit on hankalaa asetella kuvaan niin, että tunnistaminen ei vaikeudu. 

Voiko ajokorttikuvan ottaa itse?

Voit ottaa ajokorttikuvan itse ja tuoda kuvan tulostettavaksi oikeaan kokoon meille. Itse otetut kuvat ovat kuitenkin lähes aina huonolaatuisempia kuin studiossa otetut.

Ohjeet ajokorttikuvan ottamiseen itse

Kuva tulee ottaa riittävän kaukaa, jotta kasvoihin ei tule vääristymiä. Jos käytät puhelinta, ota kuva takakameralla. Älä ota selfietä, sillä lyhyt etäisyys aiheuttaa vääristymiä. 

Kuva tulee ottaa tasaisen valkoista taustaa vasten ja kasvojen tulee olla tasaisesti valaistu. Parhaan valaistuksen saat luonnonvalossa. Kasvojen tulee olla kuvassa suorassa: pää ei saa olla kallellaan mihinkään suuntaan, kasvot eivät saa olla viistossa eikä leuka liian alhaalla tai ylhäällä. Ilmeen tulee olla neutraali, silmät on pidettävä kuvassa kokonaan auki ja huulten on oltava yhdessä.

Miten monta kuvaa ajokorttia varten tarvitaan?

Ajokorttia varten tarvitaan kaksi paperista passikuvaa. 

Onko ajokortti kuvallinen henkilökortti?

Ajokortti ei ole kuvallinen henkilökortti, vaan todistus ajo-oikeudesta. Ajokortti ei siis ole virallinen henkilöllisyystodistus. Se kuitenkin kelpaa esimerkiksi iän todistamiseen ikärajoitettuja tuotteita ostaessa.

TULE MEILLE KUVAUKSEEN!

Meiltä saat ammattilaisten ottamat,  viranomaisvaatimukset täyttävät passikuvat!  Meillä et tarvitse ajanvarausta, vaan voit tulla kuvalle juuri silloin kun sinulle sopii, aukioloaikojemme puitteissa.

KORKEALAATUISET KUVAT STUDIOSSA

Otamme kaikki viranomaiskuvamme  studiossa, josta löytyy ammattitason laitteisto, aina salamoista kameraan! 

Otamme kuvat pehmeällä, kasvoille sopivilla valoilla ja objektiivilla joka luo kasvoista edustavat mittasuheet.

Ammattilaisemme tarkastavat aina kuvan laadun, saat itse valita mieluisen kuvan ja kerromme mahdollisista kuvan hylkäykseen johtavista seikoista, esimerkiksi silmälasien tuomista heijastuksista tai liiallisesta hymystä.

Kuviamme hylätään huomattavan pieni määrä n. 1/ 1000!

Meiltä saat juuri sellaisen kuvan kuin haluat!

TYYTYVÄISYYSTAKUU

Asiakaspalvelu sekä toimiva, mutkaton palvelukokemus ovat avainasioitamme!

Meillä työskentelee passikuvauksen ammattilaisia ja tunnemme viranomaisten vaatimukset useimpiin eri maihin.

Mikäli kuvasi hylätään meistä riippuvista syistä, saat aina uuden kuvan veloituksetta! 

Meillä on todella korkea asiakastyytyväisyys ja runsaiden Google-arvostelujemme keskiarvo hipoo täyttä 5 tähteä, jokaisessa liikkeessämme!

HALVAN EI TARVITSE TARKOITTAA HUONOA

Liikkeistämme saat  viisumikuvat edullisesti!

Pyrimme muuttamaan markkinoita, tarjoamalla passikuvat kohtalaiseen hintaan, korkealla laadulla ja loistavalla asiakaspalvelulla. Meillä viisumikuvat maksavat saman verran kuin passikuvat!

KUINKA NOPEASTI SAAN KUVANI?

Meille sinun ei tarvitse varata aikaa, vaan voit tulla aukiloaikojemme puitteissa, silloin kun sinulle sopii!

Kuvauksessa menee tyypillisesti alle 5 minuuttia! Saat kuvat heti mukaan tulostettuna!