fbpx

PASSIKUVA

MIKÄ ON PASSI?

Passi on Suomen kansalaiselle myönnettävä matkustusasiakirja, joka toimii myös virallisena henkilöllisyystodistuksena. Passi on voimassa 5 vuotta!

SÄHKÖINEN VAI PAPERINEN PASSIKUVA?

Passia hakiessasi et tarvitse paperista passikuvaa! Lähetämme kuvan sähköisenä suoraan poliisille, saat kuvatunnuksen samantien tekstiviestillä ja sen jälkeen voit tehdä hakemuksen niin netissä kuin paikanpäällä lupapalvelupisteelläkin. Muista pitää lähettämämme kuvatunnus tallessa, kuvasi löytyy järjestelmästä sen avulla!  Sähköinen passikuva nopeuttaa passin hakemista ja käsittelyä, verkossa tehty hakemus on myös halvempi!

 

PAPERINEN PASSIKUVA AJOKORTTIIN!

Paperisen passikuvan tarvitset mopo-,ajo-, sekä moottoripyöräkorttia varten. Sähköinen passikuva käy näihin kortteihin vain silloin, kun olet tehnyt samalla kuvalla passi tai henkilökortti hakemuksen ja se on myönnetty sinulle. Sen jälkeen kuva siirtyy automaattisesti myös Traficomille. Myös useimpiin viisumeihin vaaditaan paperinen kuva.

3 ASKELTA PASSIN HAKUUN VERKOSSA

TULE MEILLE KUVAUKSEEN!

Lähetämme passikuvasi suoraan sähköisenä poliisille. Saat samantien tekstiviestillä kuvatunnuksen (voimassa 6kk), jonka tarvitset tehdessäsi hakemusta!

TEE HAKEMUS VERKOSSA

Täytä hakemus netissä, osoitteessa, www.poliisi.fi/asiointipalvelu. Näppäile hakemukseen kuvatunnus, jonka lähetimme sinulle, maksa passi ja valitse noutopiste. Passin toimitusaika on ruuhkasta riippuen 5-8 arkipäivää!

NOUDA PASSI

Passi toimitetaan valitsemaasi toimipisteeseen. Saat saapumisilmoituksen kun passi on noudettavissa! Noutaessasi passia sinun on todistettava henkilöllisyytesi (ajokortti ei kelpaa) ja näytettävä lähetystunnus. Voit myös valtuuttaa toisen henkilön noutamaan passisi, hakijalla tulee olla voimassa oleva henkilöllisyystodistus.

Yleensä voit tehdä passihakemuksen alusta loppuun verkossa, mikäli sinulta on otettu sormenjäljet aiempaa passia varten (enintään 6 vuotta sitten) ja nimesi on sama kuin edellisessä passissa. Jos nämä ehdot eivät täyty, voit tehdä hakemuksen verkossa, mutta se otetaan käsittelyyn vasta kun olet käynyt lupapalvelupisteellä tunnistettavana. Järjestelmä kuitenkin kertoo sinulle hakemusta täyttäessäsi jos käynti tarvitaan.

MIHIN HAKEMUKSIIN SÄHKÖINEN PASSIKUVA KÄY?

SÄHKÖINEN PASSIKUVA KÄY SEURAAVISSA HAKEMUKSISSA

PASSI ( kaikki poliisin ja Maahanmuuttoviraston myöntämät tyypit, mukaan lukien väliaikainen passi, muukalaispassi ja pakolaisen matkustusasiakirja)

HENKILÖKORTTI (Pois lukien väliaikainen henkilökortti)

JÄRJESTYKSENVALVOJAKORTTI

VARTIJAKORTTI myös väliaikainen vartijakortti

TURVASUOJAAJAKORTTI

ASEENKÄSITTELYLUPA

OLESKELULUPA, oleskelulupakortin uusiminen ja EU- kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortti

TULE MEILLE PASSIKUVAUKSEEN!

Meiltä saat ammattilaisten ottamat,  viranomaisvaatimukset täyttävät passikuvat, jotka varmasti kelpaavat poliisille! Meillä et tarvitse ajanvarausta, vaan voit tulla kuvalle juuri silloin kun sinulle sopii, aukioloaikojemme puitteissa.

KORKEALAATUISET KUVAT STUDIOSSA

Otamme kaikki viranomaiskuvamme  studiossa, josta löytyy ammattitason laitteisto, aina salamoista kameraan! 

Otamme kuvat pehmeällä, kasvoille sopivilla valoilla ja objektiivilla joka luo kasvoista edustavat mittasuheet.

Ammattilaisemme tarkastavat aina kuvan laadun, saat itse valita mieluisen kuvan ja kerromme mahdollisista kuvan hylkäykseen johtavista seikoista, esimerkiksi silmälasien tuomista heijastuksista tai liiallisesta hymystä.

Kuviamme hylätään huomattavan pieni määrä n. 1/ 1000!

Meiltä saat juuri sellaisen kuvan kuin haluat!

TYYTYVÄISYYSTAKUU

Asiakaspalvelu sekä toimiva, mutkaton palvelukokemus ovat avainasioitamme!

Meillä työskentelee passikuvauksen ammattilaisia ja tunnemme viranomaisten vaatimukset passikuvalle.

Takaamme toimivuustakuullamme, että kuva kelpaa passiin ja henkilökorttiin. Mikäli kuvasi hylätään meistä riippuvista syistä, saat aina uuden kuvan veloituksetta! Jos täysin ohjeistuksemme mukaisesti tehty kuva hylätään, saat uuden kuvan veloituksetta ja rahat takaisin!

Meillä on todella korkea asiakstyytyväisyys ja runsaiden googlearvostelujemme keskiarvo hipoo täyttä 5 tähteä, jokaisessa liikkeessämme!

HALVAN EI TARVITSE TARKOITTAA HUONOA

Liikkeistämme saat  passikuvat edullisesti!

Pyrimme muuttamaan markkinoita, tarjoamalla passikuvat kohtalaiseen hintaan, korkealla laadulla ja loistavalla asiakaspalvelulla. Meiltä saatkin passikuvat normaalihintaan halvemmalla, kuin osassa paikkaa tarjouksessa olevat passikuvat!

Tsekkaa vaikka itse! 

Passikuva.info    ja Epassikuva

KUINKA NOPEASTI SAAN KUVANI?

Meille sinun ei tarvitse varata aikaa, vaan voit tulla aukiloaikojemme puitteissa, silloin kun sinulle sopii!

Passikuvauksessa menee tyypillisesti alle 5 minuuttia! Toimitamme kuvasi välittömästi poliisin järjestelmään ja saat kuvatunnuksesi ennen kuin poistut liikeestämme, varmistamme aina että saat varmasti kuvatunnuksesi!

Kun saat kuvatunnuksen, se tarkoittaa että passikuvasi on poliisilla ja voit tehdä hakemuksesi vaikka samantien! Kuvatunnus on voimassa 6kk ja voit käyttää sitä myös asioidessasi asemalla.

 

VIISUMIKUVAT

Meiltä saat myös useiden maiden viralliset, standardit täyttävät passi – ja viisumikuvat.

Jokaiselle maalla on omat standardinsa ja nämä kannattaakin ottaa selville ennen kuvaukseen tuloa! 

Saat kuvasi välittömästi digitaalisessa muodossa sähköpostiisi tai paperisena heti mukaan!

Yleisimpiä viisumikuvia ovat Venäjän, Viron sekä USAn. 

Lue lisää viisumikuvista

 

PASSIKUVAT VAUVALLE

Myös aivan pienet lapset tarvitsevat matkustaessa oman passin.

Lapselle myönnetään samaan tapaan passi kuin aikuisellekin,  erona vain se että pienen lapsen passiin ei tule nimikirjoitusta tai sormenjälkiä.

Passikuvassa pyritään saamaan kuva, joka vastaa mahdollisimman tarkasti viranomaisvaatimuksia mutta pienten lasten kohdalla kriteereistä voidaan hieman joustaa, esimerkiksi pienten vauvojen kohdalla suu saa olla hieman raollaan. Katseen kuitenkin tulee olla kameraa kohti eikä kuvassa saa näkyä vanhemman tai lapsen käsiä / sormia.

Kannattaa valita lapselle vaatetus jossa ei ole isoja huppuja tai kauluksia, vaatteiden värillä ei ole väliä!

Kannattaa myös napata mukaan lelu tms. jolla saamme tarvittaessa heräteltyä lapsen kiinnostusta ja ohjattua katsetta kameraan.

Meillä ammattilaiset hoitavat lasten kuvaukset, joten sinun ei tarvitse huolehtia soveltuvan kuvan saamisesta! 

Vauvojen passikuvaus on samanhintainen kuin muutki passikuvat.

MILLAISEN KUVAN TARVITSEN?

Hakemukseen liitettävä passikuva saa olla enintään 6 kuukautta vanha. Voit hakea henkilökortin yhtä aikaa passin kanssa, sillä sama kuva käy molempiin.

SÄHKÖINEN PASSIKUVA

Passia hakiessasi et tarvitse paperista passikuvaa. Esimerkiksi nämä kuvaamot lähettävät passikuvan sähköisenä suoraan poliisille, jolloin saat kuvatunnuksen heti tekstiviestillä ja sen jälkeen voit tehdä hakemuksen niin verkossa kuin paikanpäällä lupapalvelupisteelläkin. Muista pitää saamasi kuvatunnus tallessa, kuvasi löytyy poliisin järjestelmästä sen avulla.

PAPERINEN PASSIKUVA

Voit käyttää passiin myös paperista kuvaa, mutta silloin et voi tehdä hakemusta verkossa. Poliisi ei kuitenkaan suosittele paperikuvan käyttöä, sillä kuva joudutaan skannaamaan sähköiseen muotoon, mikä vie aikaa ja heikentää kuvan laatua. Paperisella kuvalla et voi tehdä sähköistä hakemusta, mikä on hieman edullisempi.

Paperisen passikuvan tarvitset autokorttia, mopokorttia sekä moottoripyöräkorttia varten. Sähköinen passikuva käy näihin kortteihin vain silloin, kun olet tehnyt samalla kuvalla passi- tai henkilökorttihakemuksen ja se on myönnetty sinulle. Sähköinen kuvatunnus tai sähköpostilähetys ei käy ajokortteihin. Passin tai henkilökortin myöntämisen jälkeen kuva kuitenkin siirtyy automaattisesti myös Traficomille. Huomioi, että kuvan tulee olla alle 6 kuukautta vanha myös ajokorttia hakiessa, joten vanhemmasta passista kuvaa ei saa. 

Myös useimpiin viisumeihin vaaditaan paperinen kuva.

KUVATUNNUS

Kuvatunnus on 7 merkkiä sisältävä, numeroista ja kirjaimista muodostuva koodi. Tarvitset kuvatunnuksen tehdessäsi hakemusta, niin verkossa kuin lupapalvelupisteellä! Sen avulla saat oikean kuvan passiisi. Saat kuvatunnuksen tekstiviestillä kuvauksen yhteydessä.

Voit käyttää kuvatunnusta puolenvuoden ajan myös muissa poliisin alaisissa hakemuksissa, kuten henkilökortissa.

PASSIKUVA AJOKORTTIIN

Mopo-,ajo-, sekä moottoripyöräkorttia varten tarvitset 2kpl paperikuvia.

Poliisin sähköinen kuvatunnus ei käy ajokortti hakemuksiin!

Sähköinen passikuva käy vain silloin, kun olet tehnyt samalla kuvalla passihakemuksen tai henkilökorttihakemuksen. Sähköinen kuvatunnus tai sähköpostilähetys ei käy ajokortteihin. Passin tai henkilökortin myöntämisen jälkeen kuva kuitenkin siirtyy automaattisesti myös Traficomille. Huomioithan, että kuvan tulee olla alle 6 kuukautta vanha myös ajokorttia hakiessa, joten vanhemman passin kuva ei käy.

OHJEITA KUVATTAVALLE!
  • Passikuvissa perussääntönä on, että kasvojen täytyy näkyä kokonaan, asusteet tai hiukset eivät saa peittää kasvoja, silmien on erotuttava selvästi ja ilmeen tulee olla neutraali.
  • Suu ei saa olla auki. Pienten vauvojen kohdalla voidaan tästä hieman joustaa.
  • Silmälasit eivät saa peittää silmiä tai kasvonpiirteitä. Lasit suositellaan ottamaan pois kuvausta varten, jotta ehkäistään lasien luomat varjot, heijastukset ja vääristymät.
  • Tummia laseja tai silmälappua saa käyttää vain terveydellisistä syistä.
  • Kuvassa saa pitää päähinettä ainoastaan uskonnollisista tai terveydellisistä syistä. 
  • Peruukki on sallittu vain, jos se on henkilöllä päivittäisessä käytössä, kuten lääketieteellisistä syistä. Peruukkia koskee samat säännöt kuin oikeita hiuksiakin, eli peruukki ei saa peittää kasvoja.
  • Passikuvissa saa olla koruja ja meikkiä, kunhan ne eivät heikennä tunnistettavuutta. Esimerkiksi puuteria on hyvä käyttää kasvojen kiillon poistamiseksi!
OTA PASSIKUVA ITSE

Nykyään sinun on mahdollista ottaa itse oma passikuvasi. Kuvien tulee kuitenkin täyttää viranomaisten tiukat kriteerit.

Paras objektiivivalinta on poliisin mukaan 90–130-mm objektiivi, mutta myös 50 mm objektiivilla saa käyttökelpoisen passikuvan. Kuvaa ei pääsääntöisesti kannata yrittää ottaa kännykän kameralla, sillä kuvaan tulee herkästi vääristymiä.

Valotuksekssa voi hyödyntää päivänvaloa, joka tulee suoraan vaalealle yksiväriselle seinälle. Aseta penkki, jossa istut noin puolen metrin päässä seinästä.

Muiden kuin ammattilaisten ottamia kuvia hylätään paljon heikkolaatuisina ja näin poliisi suositteleekin käymään ammattilaisella kuvauksessa. Sähköisen kuvan on oltava tarkalleen 500 x 653 pikseliä. Mitään poikkeamia ei hyväksytä. Kuvan on oltava JPEG-muodossa. Suurin tallennuskoko on 250 kt.

Viranomaiskuvaa ei saa muokata niin että pieninkään yksityiskota muuttuu, eli kuvan “ehostaminen” millään tapaa on kielletty.

Kuvan on oltava tarkka koko kasvojen alueelta. Kuvassa ei saa olla kasvojen vääristymiä. 

Päälaen ja leuankärjen välin on oltava kuvassa 445–500 px (32–36 mm). 

Päälaen yläpuolella on oltava vähintään 56 px (4 mm) – 84 px (6 mm). 

Leuankärjen alla on oltava vähintään 96 px (7 mm) – 124 px (9 mm). 

Kasvojen ja katseen on oltava suoraan kohti kameraa ja hartioiden täytyy olla samassa linjassa kasvojen kanssa.

Taustan pitää olla yksivärinen, vaalea ja tasainen.

Vielä tarkemmat ohjeet poliisin verkkosivuilta

MITÄS NYT!
PASSI ON KADONNUT

Jos passisi on kadonnut tai varastettu on tärkeää tehdä siitä samantien ilmoitus, väärinkäytön estämiseksi. Voit tehdä ilmoituksen sähköisellä rikosilmoituslomakkeella tai poliisin toimipisteellä asioimalla. Ulkomailla voit tehdä ilmoituksen Suomen edustustolle. Ilmoituksen teon jälkeen voit hakea normaalisti uutta passia.

PASSI ON MENNYT RIKKI

Jos passisi on mennyt rikki, ota yhteyttä poliisin lupapalvelupisteeseen tai ulkomailla Suomen edustustoon. Rikki menneellä tai muuten turmeltuneella passilla ei kannata matkustaa, sillä matkasi voi stopata jossain rajatarkastuspisteessä.

MITÄ TEEN VANHALLE PASSILLE?

Kun saat uuden passisi, vanhan passin voimassaoloaika päättyy ja passi lähtee rekisteristä. Tämän jälkeen et voi enää käyttää sitä.

Uuden passin mukana tulevat ohjeet vanhan passin mitätöinnistä ja hävittämisestä. Vanhan passin voi palauttaa myös poliisille.

TULIKO PASSIN KANSSA KIIRE?

Passi mennyt vanhaksi  ja reissu on jo nurkan takana? Ei hätää!

Passi voidaan toimittaa myös lisämaksusta nopeutetusti! Huomioithan että hakemuksia käsitellään vain arkisin.

PIKAPASSI

Pikapassi on noudettavissa viimeistään kahden arkipäivän kuluessa, mikäli olet jättänyt hakemuksen arkipäivänä klo 9 mennessä ja saman päivän pikapassikiintiössä on tilaa!

EXPRESS PASSI
Express-passi on normaali passi, joka toimitetaan express-toimitusnopeudella.
Valmis passi on noudettavissa samana iltapäivänä klo 16, mikäli teet hakemuksen verkossa klo 9 mennessä ja jos saman päivän express-kiintiössä on tilaa.
Jos teet hakemuksen lupapalvelupisteessä TAI verkkohakemus vaatii tunnistuskäynnin, on aikaraja klo 11. Jos jätät hakemuksen myöhemmin tai tilaa on vasta seuraavan päivän kiintiössä, voit noutaa passin seuraavana arkipäivänä klo 16.  Voit hakea Express-passia mistä tahansa lupapalvelupisteestä, mutta valmis passi toimitetaan vain alla oleviin noutopisteisiin:

Matkahuollon Kampin terminaali, Kampin keskus Narinkka 1, Helsinki
R-kioski, Terminaali 2, Helsinki-Vantaan lentoasema
Verkkokauppa.comin 24 h kioski, Tyynenmerenkatu 11, Helsinki

Muista aina tarkistaa matkakohteesi matkustusmääräykset, millaisella passilla kyseiseen maahan voi matkustaa ja mitä muita, esim. Passin voimassaoloaikaan liittyviä vaatimuksia valtiolla on.

USEIN KYSYTTYÄ

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?

Klikkaa tästä usein kysyttyihin kysymyksiin passiin ja passikuviin liittyen! 

MIKÄ ON KUVATUNNUS?

Kuvatunnus on koodi, jonka tarvitset tehdessäsi hakemusta, niin verkossa kuin lupapalvelupisteellä! Sen avulla saat oikean kuvan passiisi. Saat kuvatunnuksen tekstiviestillä kuvauksen yhteydessä.

TIESITKÖ!

Hakemukseen liitettävä kuva saa olla maksimissaan 6kk vanha. Voit hakea henkilökortin yhtä aikaa passin kanssa, sillä sama kuva käy molempiin!

TIESITKÖ!

Ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus! Virallisia ovat passi sekä henkilökortti. 

VINKKI!

Hei opiskelija!

Passikuva käy myös opiskelijakorttiin!