fbpx

PASSIKUVA

MIKÄ ON PASSI?

Passi on Suomen kansalaiselle myönnettävä matkustusasiakirja, joka toimii myös virallisena henkilöllisyystodistuksena. Passi on voimassa 5 vuotta!

SÄHKÖINEN VAI PAPERINEN PASSIKUVA?

Passia hakiessasi et pääsääntöisesti tarvitse paperista passikuvaa! Lähetämme kuvan sähköisenä suoraan poliisille, saat kuvatunnuksen saman tien tekstiviestillä ja sen jälkeen voit tehdä hakemuksen niin netissä kuin paikanpäällä lupapalvelupisteelläkin. Muista pitää lähettämämme kuvatunnus tallessa, sillä kuvasi löytyy järjestelmästä sen avulla!  Sähköinen passikuva nopeuttaa passin hakemista ja verkossa tehty hakemus on edullisempi!

 

PALJONKO PASSIKUVA MAKSAA?

Passikuvien hinnoissa on suurta vaihtelua, joten hintavertailu kannattaa. Tavoitteemme on tarjota markkinoiden edullisimpia ja laadukkaimpia passikuvia. Meiltä voit ostaa paperisen ja sähköisen passikuvan erikseen, etkä joudu maksamaan paperisesta kuvasta ellet sellaista tarvitse. Tarjoamme myös lisäkuvia edullisesti. 

Katso kaupunkisi hinnasto: 

Helsinki
Espoo
Turku
Tampere
Jyväskylä
Kuopio
Oulu

Katso myös passikuvien hintavertailut:

Passikuva.info
Epassikuva

 

PAPERINEN PASSIKUVA AJOKORTTIIN!

Saatat tarvita paperisen passikuvan mopo-,ajo-, sekä moottoripyöräkorttia varten. Sähköinen passikuva käy näihin kortteihin vain silloin, kun olet tehnyt samalla kuvalla passi tai henkilökortti hakemuksen ja se on myönnetty sinulle. Sen jälkeen kuva siirtyy automaattisesti myös Traficomille. Trafin kanssa asioidessasi et voi käyttää kuvatunnusta. Myös useimpiin viisumeihin vaaditaan paperinen kuva.

3 ASKELTA PASSIN HAKUUN VERKOSSA

TULE MEILLE KUVAUKSEEN!

Lähetämme passikuvasi suoraan sähköisenä poliisille. Saat samantien tekstiviestillä kuvatunnuksen (voimassa 6kk), jonka tarvitset tehdessäsi hakemusta!

TEE HAKEMUS VERKOSSA

Täytä hakemus netissä, osoitteessa, www.poliisi.fi/asiointipalvelu. Näppäile hakemukseen kuvatunnus, jonka lähetimme sinulle, maksa passi ja valitse noutopiste. Passin toimitusaika on ruuhkasta riippuen 5-8 arkipäivää!

NOUDA PASSI

Passi toimitetaan valitsemaasi toimipisteeseen. Saat saapumisilmoituksen kun passi on noudettavissa! Noutaessasi passia sinun on todistettava henkilöllisyytesi (ajokortti ei kelpaa) ja näytettävä lähetystunnus. Voit myös valtuuttaa toisen henkilön noutamaan passisi, hakijalla tulee olla voimassa oleva henkilöllisyystodistus.

Yleensä voit tehdä passihakemuksen alusta loppuun verkossa, mikäli sinulta on otettu sormenjäljet aiempaa passia varten (enintään 6 vuotta sitten) ja nimesi on sama kuin edellisessä passissa. Jos nämä ehdot eivät täyty, voit tehdä hakemuksen verkossa, mutta se otetaan käsittelyyn vasta kun olet käynyt lupapalvelupisteellä tunnistettavana. Järjestelmä kuitenkin kertoo sinulle hakemusta täyttäessäsi jos käynti tarvitaan.

TULE MEILLE PASSIKUVALLE!

Meiltä saat ammattilaisten ottamat,  viranomaisvaatimukset täyttävät passikuvat, jotka varmasti kelpaavat poliisille! Meillä et tarvitse ajanvarausta, vaan voit tulla kuvalle juuri silloin kun sinulle sopii, aukioloaikojemme puitteissa.

KORKEALAATUISET KUVAT STUDIOSSA

Otamme kaikki viranomaiskuvamme  studiossa, josta löytyy ammattitason laitteisto, aina salamoista kameraan! 

Otamme kuvat pehmeällä, kasvoille sopivilla valoilla ja objektiivilla joka luo kasvoista edustavat mittasuheet.

Ammattilaisemme tarkastavat aina kuvan laadun, saat itse valita mieluisen kuvan ja kerromme mahdollisista kuvan hylkäykseen johtavista seikoista, esimerkiksi silmälasien tuomista heijastuksista tai liiallisesta hymystä.

Kuviamme hylätään huomattavan pieni määrä n. 1/ 1000!

Meiltä saat juuri sellaisen kuvan kuin haluat!

TYYTYVÄISYYSTAKUU

Asiakaspalvelu sekä toimiva, mutkaton palvelukokemus ovat avainasioitamme!

Meillä työskentelee passikuvauksen ammattilaisia ja tunnemme viranomaisten vaatimukset passikuvalle.

Takaamme toimivuustakuullamme, että kuva kelpaa passiin ja henkilökorttiin. Mikäli kuvasi hylätään meistä riippuvista syistä, saat aina uuden kuvan veloituksetta! Jos täysin ohjeistuksemme mukaisesti tehty kuva hylätään, saat uuden kuvan veloituksetta ja rahat takaisin!

Meillä on todella korkea asiakstyytyväisyys ja runsaiden googlearvostelujemme keskiarvo hipoo täyttä 5 tähteä, jokaisessa liikkeessämme!

EDULLISEN EI TARVITSE TARKOITTAA HUONOA

Liikkeistämme saat  passikuvat edullisesti!

Pyrimme muuttamaan markkinoita, tarjoamalla passikuvat kohtalaiseen hintaan, korkealla laadulla ja loistavalla asiakaspalvelulla. Meiltä saatkin passikuvat normaalihintaan halvemmalla, kuin osassa paikkaa tarjouksessa olevat passikuvat!

Tsekkaa vaikka itse! 

Passikuva.info    ja Epassikuva

KUINKA NOPEASTI PASSIKUVAN SAA?

Meille sinun ei tarvitse varata aikaa, vaan voit tulla aukiloaikojemme puitteissa, silloin kun sinulle sopii!

Passikuvauksessa menee tyypillisesti alle 5 minuuttia! Toimitamme kuvasi välittömästi poliisin järjestelmään ja saat kuvatunnuksesi ennen kuin poistut liikeestämme, varmistamme aina että saat varmasti kuvatunnuksesi!

Kun saat kuvatunnuksen, se tarkoittaa että passikuvasi on poliisilla ja voit tehdä hakemuksesi vaikka samantien! Kuvatunnus on voimassa 6kk ja voit käyttää sitä myös asioidessasi asemalla.

 

VIISUMIKUVAT

Meiltä saat myös useiden maiden viralliset, standardit täyttävät passi – ja viisumikuvat.

Jokaiselle maalla on omat standardinsa ja nämä kannattaakin ottaa selville ennen kuvaukseen tuloa! 

Saat kuvasi välittömästi digitaalisessa muodossa sähköpostiisi tai paperisena heti mukaan!

Yleisimpiä viisumikuvia ovat Venäjän, Viron sekä USAn. 

Lue lisää viisumikuvista

 

PASSIKUVAT VAUVALLE

Myös aivan pienet lapset tarvitsevat matkustaessa oman passin. Meiltä saat vauvalle kuvat samaan edulliseen hintaan kuin aikuisille.

Lapselle myönnetään samaan tapaan passi kuin aikuisellekin,  erona vain se että pienen lapsen passiin ei tule nimikirjoitusta tai sormenjälkiä.

Passikuvassa pyritään saamaan kuva, joka vastaa mahdollisimman tarkasti viranomaisvaatimuksia mutta pienten lasten kohdalla kriteereistä voidaan hieman joustaa, esimerkiksi pienten vauvojen kohdalla suu saa olla hieman raollaan. Katseen kuitenkin tulee olla kameraa kohti eikä kuvassa saa näkyä vanhemman tai lapsen käsiä / sormia.

Pieni lapsi kannattaa tuoda kuvaukselle mahdollisimman hyvässä mielentilassa. Nälkäisestä tai väsyneestä lapsesta on haastavaa saada onnistunutta kuvaa. Kannattaa valita lapselle vaatetus jossa ei ole isoja huppuja tai kauluksia. Vaatteiden värillä ei ole väliä!

Kannattaa myös napata mukaan esimerkiksi lelu, jolla saamme tarvittaessa heräteltyä lapsen kiinnostusta ja ohjattua katsetta kameraan.

Meillä ammattilaiset hoitavat lasten kuvaukset, joten sinun ei tarvitse huolehtia soveltuvan kuvan saamisesta! 

OHJEITA KUVATTAVALLE

Passikuvaus on helppo ja nopea toimenpide, mutta kuvauksessa on otettava huomioon muutamia rajoitteita verrattuna esimerkiksi CV-kuvaukseen. Passikuvastandardit ovat Suomessa melko sallivat verrattuna osaan muista maista. Meillä asiantuntevat kuvaajamme ohjeistavat kuvattavaa, joten voit luottaa siihen, että kuvaaja kertoo jos jokin seikka saattaa aiheuttaa passikuvan hylkäämisen! 

MITÄ PASSIKUVAUKSEEN TARVITAAN MUKAAN

Sähköisen passikuvan toimittamista varten tarvitsemme vain etunimesi ja puhelinnumerosi. Mukaan voi olla hyödyllistä ottaa kampa ja tarvittaessa esimerkiksi puuteri meikin korjausta varten. Jos ihosi kiiltää voimakkaasti, kiiltoa kannattaa vähentää puuteripaperin avulla vaikka et käyttäisikään muuten meikkituotteita.  

Tarvitseeko passikuvan ottamiseen passia?

Passikuvauksen yhteydessä ei tarvitse näyttää vanhaa passia tai todistaa muullakaan tavalla henkilöllisyyttään. 

MITÄ PASSIKUVASSA EI SAA OLLA

Passikuvassa ei saa olla mitään sellaista, mikä peittää kuvattavan kasvonpiirteitä. Kuvattavan kasvonpiirteitä voi peittää esimerkiksi pitkä otsatukka, paksusankaiset silmälasit, erittäin voimakas meikki tai huivi. Passikuvassa ei saa näkyä muita henkilöitä.

Lisäksi passikuvassa ei saa olla digitaalista ehostusta, värivirheitä tai optisia vääristymiä. Passikuvan tulee olla kooltaan ja laadultaan poliisin ohjeistuksen mukainen. Ammattikuvaamossa voit luottaa siihen, että saat standardien mukaisen passikuvan.

MITEN PASSIKUVASSA PITÄÄ OLLA

Passikuvassa tarkoitus on saada kasvot kuvaan mahdollisimman suoraksi. Passikuvassa yleensä istutaan, ja istuessa kannattaa kääntää koko vartalo suoraan kohti kuvaajaa ja suoristaa selkä. Passikuvassa tulee pitää pää mahdollisimman suorana, silmät auki, suu kiinni ja ilme neutraalina. Maltilinen hymyily on kuitenkin sallittua. Leuka kannattaa pitää mielummin kevyesti kohotettuna kuin alhaalla. Kuvaajamme ohjeistavat sinut oikeaan asentoon!

MITEN PUKEUTUA PASSIKUVAAN

Passikuva rajataan heti kaulan alapuolelta, joten kuvassa näkyy vain paidan yläosa. Passikuvaukseen voi tulla normaaleissa arkivaatteissa. Ainoastaan hupparien ja paksujen huivien käyttöä kannattaa välttää, sillä huppu tai huivi saattaa näkyä kuvassa taustaa vasten kielletyllä tavalla. Usein huput voidaan kuitenkin asetella kuvaustilanteessa niin, että ne eivät näy kuvassa. Poolopaitaa voi käyttää passikuvassa, jos kaulus ei ole tavallista paksumpi. Valkoisia paitoja kannattaa välttää, sillä passikuva otetaan valkoista taustaa vasten, ja henkilön tulisi erottua taustasta. Puhtaan valkoinen paita voi aiheuttaa illuusion irrallisesta päästä. 

SAAKO PASSIKUVASSA OLLA SILMÄLASIT PÄÄSSÄ

Passikuvassa saa pitää silmälaseja, kunhan lasit eivät aiheuta heijastuksia, ja sangat eivät peitä silmiä tai piirteitä. Käytännössä kuvan ottaminen ilman heijastuksia on haastavaa, joten suositeltavaa on ottaa silmälasit pois kuvan ajaksi. Monissa laseissa on paksut sangat, jotka väistämättä peittävät esimerkiksi kulmien piirteitä ja johtavat kuvan hylkäämiseen. Kokemuksemme mukaan poliisi hylkää varsin helposti kuvia, joissa on silmälasit. 

SAAKO PASSIKUVASSA HYMYILLÄ
Saa! Suupielien ei tarvitse osoittaa passikuvassa alaspäin, vaan maltillinen hymyily on sallittua. Suu ei kuitenkaan saa aueta passikuvassa lainkaan, vaan huulien on pysyttävä yhdessä. Hymy ei myöskään saa olla niin leveä, että kasvonpiirteet vääristyvät.

Pieni hymy kannattaa passikuvassa, sillä se tekee ilmeestäsi pehmeämmän!

PITÄÄKÖ PASSIKUVASSA OLLA HIUKSET AUKI
Ei. Passikuvassa saa pitää hiuksia siten kuin haluaa, kunhan ne eivät peitä kasvojen piirteitä. Hiukset eivät saa tulla kulmakarvojen päälle. Jos sinulla on pitkä otsatukka tai hiuksesi valuvat helposti kasvoille, kuvaukseen kannattaa ottaa pinnejä mukaan!
 
SAAKO PASSIKUVASSA OLLA OTSATUKKA
Saa, kunhan hiuksesi eivät peitä kulmakarvojasi. Jos otsatukkasi on pitkä, kuvaukseen kannattaa ottaa pinnejä mukaan!
SAAKO PASSIKUVASSA OLLA TEKORIPSIÄ
Passikuvassa saa olla tekoripsiä tai ripsienpidennyksiä, kunhan ne eivät varjosta silmiä. Käytännössä tuuheimmat volyymiripset saattavat luoda silmiin varjot, jotka johtavat kuvan hylkäämiseen. Kun passikuvauksen aika lähestyy, ripsienpidennyksiä kannattaa hieman keventää!
SAAKO PASSIKUVASSA OLLA MEIKKIÄ

Passikuvassa saa olla meikkiä, kunhan se ei heikennä kuvattavan tunnistettavuutta. Poliisin ohjeen mukaan meikki ei saa olla vahvaa. Silmänrajauksia, luomiväriä ja huulipunaa voi käyttää. 

SAAKO PASSIKUVASSA PITÄÄ HUIVIA

Passikuvassa saa pitää uskonnollisista syistä huivia. Huivi ei saa kuitenkaan peittää kasvonpiirteitä, kuten kulmakarvoja, tai luoda varjoja kasvoille. 

Kaulalle tulevaa asustehuivia saa käyttää, jos huivi ei peitä taustaa. Käytännössä siis runsaat huivit kannattaa jättää pois, mutta pieni kaulalle tuleva huivi käy. 

MIHIN HAKEMUKSIIN SÄHKÖINEN PASSIKUVA KÄY?

SÄHKÖINEN PASSIKUVA KÄY SEURAAVISSA HAKEMUKSISSA

PASSI (kaikki poliisin ja Maahanmuuttoviraston myöntämät tyypit, mukaan lukien väliaikainen passi, muukalaispassi ja pakolaisen matkustusasiakirja)

HENKILÖKORTTI (pois lukien väliaikainen henkilökortti)

ULKOMAALAISEN HENKILÖKORTTI

JÄRJESTYKSENVALVOJAKORTTI

VARTIJAKORTTI myös väliaikainen vartijakortti

TURVASUOJAAJAKORTTI

ASEENKÄSITTELYLUPA

OLESKELULUPA, oleskelulupakortin uusiminen ja EU- kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortti

TIETOA PASSIKUVAN HANKKIMISESTA

Hakemukseen liitettävä passikuva saa olla enintään 6 kuukautta vanha. Voit hakea henkilökortin yhtä aikaa passin kanssa, sillä sama kuva käy molempiin.

SÄHKÖINEN PASSIKUVA

Passia hakiessasi et tarvitse paperista passikuvaa. Esimerkiksi nämä kuvaamot lähettävät passikuvan sähköisenä suoraan poliisille, jolloin saat kuvatunnuksen heti tekstiviestillä ja sen jälkeen voit tehdä hakemuksen niin verkossa kuin paikanpäällä lupapalvelupisteelläkin. Muista pitää saamasi kuvatunnus tallessa, kuvasi löytyy poliisin järjestelmästä sen avulla.

PAPERINEN PASSIKUVA

Voit käyttää passiin myös paperista kuvaa, mutta silloin et voi tehdä hakemusta verkossa. Poliisi ei kuitenkaan suosittele paperikuvan käyttöä, sillä kuva joudutaan skannaamaan sähköiseen muotoon, mikä vie aikaa ja heikentää kuvan laatua. Paperisella kuvalla et voi tehdä sähköistä hakemusta, mikä on hieman edullisempi.

Paperisen passikuvan tarvitset autokorttia, mopokorttia sekä moottoripyöräkorttia varten. Sähköinen passikuva käy näihin kortteihin vain silloin, kun olet tehnyt samalla kuvalla passi- tai henkilökorttihakemuksen ja se on myönnetty sinulle. Sähköinen kuvatunnus tai sähköpostilähetys ei käy ajokortteihin. Passin tai henkilökortin myöntämisen jälkeen kuva kuitenkin siirtyy automaattisesti myös Traficomille. Huomioi, että kuvan tulee olla alle 6 kuukautta vanha myös ajokorttia hakiessa, joten vanhemmasta passista kuvaa ei saa. 

Myös useimpiin viisumeihin vaaditaan paperinen kuva.

MIKÄ ON KUVATUNNUS

Kuvatunnus on 7 merkkiä sisältävä, numeroista ja kirjaimista muodostuva koodi. Tarvitset kuvatunnuksen tehdessäsi hakemusta, niin verkossa kuin lupapalvelupisteellä! Sen avulla saat oikean kuvan passiisi. Saat kuvatunnuksen tekstiviestillä kuvauksen yhteydessä.

Voit käyttää kuvatunnusta puolenvuoden ajan myös muissa poliisin alaisissa hakemuksissa, kuten henkilökortissa.

MITEN KAUAN PASSIKUVA ON VOIMASSA

Passikuva, niin sähköinen kuin paperinenkin, on voimassa kuusi kuukautta. Kun jätät passihakemustasi, kuvan tulee siis olla otettu enintään kuusi kuukautta sitten. 

PASSIKUVA AJOKORTTIIN

Mopo-,ajo-, sekä moottoripyöräkorttia varten tarvitset 2kpl paperikuvia.

Poliisin sähköinen kuvatunnus ei käy ajokortti hakemuksiin!

Sähköinen passikuva käy vain silloin, kun olet tehnyt samalla kuvalla passihakemuksen tai henkilökorttihakemuksen. Sähköinen kuvatunnus tai sähköpostilähetys ei käy ajokortteihin. Passin tai henkilökortin myöntämisen jälkeen kuva kuitenkin siirtyy automaattisesti myös Traficomille. Huomioithan, että kuvan tulee olla alle 6 kuukautta vanha myös ajokorttia hakiessa, joten vanhemman passin kuva ei käy.

PASSIKUVAN OTTAMINEN ITSE

Nykyään sinun on mahdollista ottaa itse oma passikuvasi. Kuvien tulee kuitenkin täyttää viranomaisten tiukat kriteerit.

Paras objektiivivalinta on poliisin mukaan 90–130-mm objektiivi, mutta myös 50 mm objektiivilla saa käyttökelpoisen passikuvan. Kuvaa ei pääsääntöisesti kannata yrittää ottaa kännykän kameralla, sillä kuvaan tulee herkästi vääristymiä.

Valotuksekssa voi hyödyntää päivänvaloa, joka tulee suoraan vaalealle yksiväriselle seinälle. Aseta penkki, jossa istut noin puolen metrin päässä seinästä.

Muiden kuin ammattilaisten ottamia kuvia hylätään paljon heikkolaatuisina ja näin poliisi suositteleekin käymään ammattilaisella kuvauksessa. Sähköisen kuvan on oltava tarkalleen 500 x 653 pikseliä. Mitään poikkeamia ei hyväksytä. Kuvan on oltava JPEG-muodossa. Suurin tallennuskoko on 250 kt.

Viranomaiskuvaa ei saa muokata niin että pieninkään yksityiskota muuttuu, eli kuvan “ehostaminen” millään tapaa on kielletty.

Kuvan on oltava tarkka koko kasvojen alueelta. Kuvassa ei saa olla kasvojen vääristymiä. 

Päälaen ja leuankärjen välin on oltava kuvassa 445–500 px (32–36 mm). 

Päälaen yläpuolella on oltava vähintään 56 px (4 mm) – 84 px (6 mm). 

Leuankärjen alla on oltava vähintään 96 px (7 mm) – 124 px (9 mm). 

Kasvojen ja katseen on oltava suoraan kohti kameraa ja hartioiden täytyy olla samassa linjassa kasvojen kanssa.

Taustan pitää olla yksivärinen, vaalea ja tasainen.

Vielä tarkemmat ohjeet poliisin verkkosivuilta

MITÄS NYT!
PASSI ON KADONNUT

Jos passisi on kadonnut tai varastettu on tärkeää tehdä siitä samantien ilmoitus, väärinkäytön estämiseksi. Voit tehdä ilmoituksen sähköisellä rikosilmoituslomakkeella tai poliisin toimipisteellä asioimalla. Ulkomailla voit tehdä ilmoituksen Suomen edustustolle. Ilmoituksen teon jälkeen voit hakea normaalisti uutta passia.

PASSI ON MENNYT RIKKI

Jos passisi on mennyt rikki, ota yhteyttä poliisin lupapalvelupisteeseen tai ulkomailla Suomen edustustoon. Rikki menneellä tai muuten turmeltuneella passilla ei kannata matkustaa, sillä matkasi voi stopata jossain rajatarkastuspisteessä.

MITÄ TEEN VANHALLE PASSILLE?

Kun saat uuden passisi, vanhan passin voimassaoloaika päättyy ja passi lähtee rekisteristä. Tämän jälkeen et voi enää käyttää sitä.

Uuden passin mukana tulevat ohjeet vanhan passin mitätöinnistä ja hävittämisestä. Vanhan passin voi palauttaa myös poliisille.

TULIKO PASSIN KANSSA KIIRE?

Passi mennyt vanhaksi  ja reissu on jo nurkan takana? Ei hätää!

Passi voidaan toimittaa myös lisämaksusta nopeutetusti! Huomioithan että hakemuksia käsitellään vain arkisin.

PIKAPASSI

MIKÄ ON PIKAPASSI?

Pikapassi on noudettavissa viimeistään kahden arkipäivän kuluessa, mikäli olet jättänyt hakemuksen arkipäivänä klo 9 mennessä ja saman päivän pikapassikiintiössä on tilaa!

EXPRESSPASSI

MIKÄ ON EXPRESSPASSI?
Express-passi on normaali passi, joka toimitetaan express-toimitusnopeudella.
Valmis passi on noudettavissa samana iltapäivänä klo 16, mikäli teet hakemuksen verkossa klo 9 mennessä ja jos saman päivän express-kiintiössä on tilaa.
Jos teet hakemuksen lupapalvelupisteessä TAI verkkohakemus vaatii tunnistuskäynnin, on aikaraja klo 11. Jos jätät hakemuksen myöhemmin tai tilaa on vasta seuraavan päivän kiintiössä, voit noutaa passin seuraavana arkipäivänä klo 16.  Voit hakea Express-passia mistä tahansa lupapalvelupisteestä, mutta valmis passi toimitetaan vain alla oleviin noutopisteisiin:

Matkahuollon Kampin terminaali, Kampin keskus Narinkka 1, Helsinki
R-kioski, Terminaali 2, Helsinki-Vantaan lentoasema
Verkkokauppa.comin 24 h kioski, Tyynenmerenkatu 11, Helsinki

Muista aina tarkistaa matkakohteesi matkustusmääräykset, millaisella passilla kyseiseen maahan voi matkustaa ja mitä muita, esim. Passin voimassaoloaikaan liittyviä vaatimuksia valtiolla on.

USEIN KYSYTTYÄ

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?

Klikkaa tästä usein kysyttyihin kysymyksiin passiin ja passikuviin liittyen! 

MIKÄ ON KUVATUNNUS?

Kuvatunnus on koodi, jonka tarvitset tehdessäsi hakemusta, niin verkossa kuin lupapalvelupisteellä! Sen avulla saat oikean kuvan passiisi. Saat kuvatunnuksen tekstiviestillä kuvauksen yhteydessä.

TIESITKÖ!

Hakemukseen liitettävä kuva saa olla maksimissaan 6kk vanha. Voit hakea henkilökortin yhtä aikaa passin kanssa, sillä sama kuva käy molempiin!

TIESITKÖ!

Ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus! Virallisia ovat passi sekä henkilökortti. 

HEI OPISKELIJA!

Passikuva käy myös opiskelijakorttiin!