fbpx

PASSIKUVA SUOMI

kiitos kun valitsit juuri meidät!

OLEMME KOONNEET TÄLLE SIVULLE VIRANOMAISTEN OHJEITA SÄHKÖISEN PASSIKUVAN KÄYTTÖÖN!

MIHIN SÄHKÖINEN PASSIKUVA KÄY?

SÄHKÖINEN KUVA KÄY SEURAAVISSA HAKEMUKSISSA:

PASSI ( kaikki poliisin ja Maahanmuuttoviraston myöntämät tyypit, mukaan lukien väliaikainen passi, muukalaispassi ja pakolaisen matkustusasiakirja)

HENKILÖKORTTI (Pois lukien väliaikainen henkilökortti)

JÄRJESTYKSENVALVOJAKORTTI / VARTIJAKORTTI myös väliaikainen vartijakortti

TURVASUOJAAJAKORTTI

ASEENKÄSITTELYLUPA

OLESKELULUPA, oleskelulupakortin uusiminen ja EU- kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortti

3 ASKELTA PASSIN HAKUUN VERKOSSA

TULE MEILLE KUVAUKSEEN!

Lähetämme kuvasi suoraan sähköisenä poliisille. Saat samantien tekstiviestillä kuvatunnuksen (voimassa 6kk), jonka tarvitset tehdessäsi hakemusta!

TEE HAKEMUS VERKOSSA

Täytä hakemus netissä, osoitteessa, www.poliisi.fi/asiointipalvelu Näppäile hakemukseen kuvatunnus, jonka lähetimme sinulle, maksa passi ja valitse noutopiste. Passin toimitusaika on ruuhkasta riippuen noin 5-8 arkipäivää!

NOUDA PASSI

Passi toimitetaan valitsemaasi toimipisteeseen. Saat saapumisilmoituksen kun passi on noudettavissa! Noutaessasi passia sinun on todistettava henkilöllisyytesi (ajokortti ei kelpaa) ja näytettävä lähetystunnus. Voit myös valtuuttaa toisen henkilön noutamaan passisi, hakijalla tulee olla voimassa oleva henkilöllisyystodistus.

NÄIN HAET VERKOSSA…

PASSI & HENKILÖKORTTI

TULE MEILLE PASSIKUVALLE

lähetämme passikuvasi sähköisesti suoraan poliisin järjestelmään. Saat tekstiviestinä kuvatunnuksen, jonka avulla kuva liitetään hakemukseen.

TÄYTÄ HAKEMUS

Täytä hakemus poliisin verkkosivulla.  Liitä saamasi kuvatunnus hakemukseen. Valitse toimitustapa ja noutopaikka.

Järjestelmä ilmoittaa mikäli käynti poliisiasemalla vaaditaan!

Maksa hakemus verkossa.

Jos käynti asemalla vaaditaan, varaa aika poliisin verkkosivuilta. HUOM! Muista ottaa mukaan edellinen passi tai henkilökortti, jos sinulla on sellainen.

NOUDA PASSI

Nouda valmis passi valitsemastasi noutopisteestä. Saat passin saavuttua noutoilmoituksen, jonka tarvitset noutaessasi passia.

Jos et pysty asioimaan verkossa, voit tehdä hakemuksen myös poliisiasemalla. 

Yleensä voit tehdä passihakemuksen alusta loppuun verkossa, mikäli sinulta on otettu sormenjäljet aiempaa passia varten (enintään 6 vuotta sitten) ja nimesi on sama kuin edellisessä passissa. Jos nämä ehdot eivät täyty, voit tehdä hakemuksen verkossa, mutta se otetaan käsittelyyn vasta kun olet käynyt lupapalvelupisteellä tunnistettavana. Järjestelmä kuitenkin kertoo sinulle hakemusta täyttäessäsi jos käynti tarvitaan.

Ohjeet päivitetty 12/2021

JÄRJESTYKSENVALVOJAKORTTI / VARTIJAKORTTI / TURVASUOJAAJAKORTTI

Voit hakea kaikkia yksityisen turvallisuusalan korttilupia sekä korttien kaksoiskappaleita poliisin sähköisessä asiointipalvelussa tai valitsemassasi lupapalvelupisteessä

TULE MEILLE PASSIKUVALLE

Lähetämme passikuvasi sähköisesti suoraan poliisin järjestelmään. Saat samantien tekstiviestillä kuvatunnuksen, jonka tarvitset tehdessäsi hakemusta.

TÄYTÄ HAKEMUS

Täytä hakemus poliisin verkkosivulla.  Liitä meiltä saamasi kuvatunnus hakemukseen ja maksa hakemus verkossa.

 

Voit käyttää sähköistä passikuvaa niin verkkohakemuksessa että lupapalvelupisteessäkin. Muista pitää kuvatunnus tallessa!

Lisätietoja

https://poliisi.fi/korttihakemukset

 

Ohjeet päivitetty 12/2021

OLESKELULUPA

 

Oleskelulupahakemuksiin tarvitset liitteeksi passikuvan. Kuvan tulee olla poliisin passikuvaohjeiden mukainen, eikä se saa olla yli 6 kk vanha.  Hakemukseen voit käyttää joko sähköistä tai paperista kuvaa. Sähköistä kuvaa käyttäessäsi muista vain ottaa saamasi kuvatunnus mukaasi Maahanmuuttoviraston palvelupisteelle!

Lue lisää oleskeluluvista sekä niiden hakuprosesseista osoitteessa: https://migri.fi/etusivuhttps://migri.fi/oleskelulupahakemukset 

Ohjeet päivitetty 12/2021

Etkö löytänyt etsimääsi? Lue lisää passikuvan käytöstä poliisin verkkosivuilta

MIKÄ ON KUVATUNNUS?

Kuvatunnus on koodi, jonka tarvitset tehdessäsi hakemusta, niin verkossa kuin lupapalvelupisteellä! Sen avulla saat oikean kuvan passiisi. Saat kuvatunnuksen tekstiviestillä kuvauksen yhteydessä.

TIESITKÖ!

Hakemukseen liitettävä kuva saa olla maksimissaan 6kk vanha. Voit hakea henkilökortin yhtä aikaa passin kanssa, sillä sama kuva käy molempiin!

TIESITKÖ!

Ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus! Virallisia ovat passi sekä henkilökortti. 

VINKKI!

Hei opiskelija!

Passikuva käy myös opiskelijakorttiin! 

PAPERINEN PASSIKUVA AJOKORTTIIN!

Paperisen passikuvan tarvitset mopo-,ajo-, sekä moottoripyöräkorttia varten. Sähköinen passikuva käy näihin kortteihin vain silloin, kun olet tehnyt samalla kuvalla passi tai henkilökortti hakemuksen ja se on myönnetty sinulle. Sen jälkeen kuva siirtyy automaattisesti Traficomille. Myös useimpiin viisumeihin vaaditaan paperinen kuva.

LUE LISÄÄ